Çarşıda bayram hareketliliği

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte çarşıda hareketlilik daha da arttı.

Biz de sokağa çıkarak esnafın ve alışveriş yapan vatandaşın nabzını tuttuk. Fiyatlar kimine göre uygun olurken kimine göre ise pahalı. Gece sahura kadar devam eden bayram alışveriş kurulan tezgahlarla renkli görüntülere sahne oldu. Bir başka güzel olan Kocamanoğlu caddesi, adeta kapalı çarşı ve kemeraltını çarşısnını aratmıyor. 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram alışverişi yavaş yavaş sokaklara ve esnaflara can veriyor. Ramazan ayıyla birlikte durgunluk yaşayan esnaf bayramın yaklaşmasıyla tekrar eski yoğunluğuna dönmeye başladı. Biz de sokağa çıkarak hem vatandaşın hem de esnafın nabzını tuttuk. Kimisi alışveriş öncesi fiyat yoklaması yapıyordu kimisi ise alışverişe başlamıştı. Alışveriş yapan vatandaşlardan bazıları fiyatları uygun buldu bazıları ise pahalı.

Vatandaş, "Fiyatlar biraz pahalı, Ramazan bayramını fırsat bilip fiyatları arttı. Şehmus Atalay ben sürekli gezen dolaşan biriyim. Buradaki fiyatlar biraz pahalı" derken, Resul Akıncı isimli bir başka vatandaş ise, "Fiyatlar güzel. Kıyafet aldık, ayakkabı giysi bence fiyatlar uygun." dedi.

Fiyat yoklaması yapan bir başka vatandaş Muhammed İvenç ise, "Fiyatlar şimdiye kadar uygun geldi ama biraz daha bakacağız" ifadelerini kullandı. Alışveriş yapan başka bir vatandaş ise, Fiyatlar bana göre eh işte" şeklinde konuştu.

Arife günü daha çok yoğunluk olacağının sinyalini veren esnaflar geçen seneye göre fiyatların gayet uygun olduğunu bir artışın olmadığını ifade etti.

Esnaflar şöyle konuştu: "Şuan fazla yoğunluk yok. Fiyatlar geçen seneye göre biraz daha iyi. Ürün çeşitleri ise geçen seneye oranla daha az" dedi.

"Yoğunluk bu aralar var, Ramazan'ın ortalarında fazla yoktu ama bu aralar yoğunluk başladı fakat geçen seneye oranla daha az tabi" ifadelerini kullandı

Cep zorlayacak derecede bir artış yok

Her sene olduğu gibi bu sene de bayrama bir hafta kala belediyenin de izniyle dükkânlarının önüne tezgâh açan çikolata ve şekerciler ise bayramın yaklaşmasına rağmen rehavetin olmadığını söyledi.

Çikolata ve şeker satan bir esnaf, "Yoğunluk şuan yok. 2 günden beri tezgâhımız dışarıda ama yoğunluk yok. Son günler bir hareketlilik bekliyoruz ama piyasa biraz durgun. Fiyatların geçen seneyle pek bir farkı yok. Geçen sene 10 lira dediğimiz şekerler 15 lira bu sene. Çikolatalar ayını fiyatta, vatandaşın cebini zorlayacak derecede bir artış yok, halkı bekliyoruz" dedi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem