Midyat Belediye Başkanlığı yanındaki alanda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, "İhanet onların, vatan bizimdir", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun FETÖ" sloganları attı.

Etkinliğe Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, şehit Velid Bektaş'ın yakınları, kurum amirleri, sivil toplum temsilciler, şehit yakınları, gazi ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Şükrü Bakır hoca kuranı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından Molla İbrahim Akar, hocada günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kaymakam Rızvan Eroğlu, bun tam 3 yıl önce bir ihanet ve terör şebekesi olan FETÖ tarafından hain darbe bulunulduğunu anımsattı. Eroğlu, “emperyalist güçlerin onların alçak işbirlikçilerinin planları bozulmuş, Allah’ın izni ile bu millete alçak tezgah kuranlar zelil olmuşlardır.” Dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, “Ruhunu ihanet kaplayan, üzerindeki üniformanın şerefine ve izzetine gölge düşüren hain FETÖ subaylarının sivil vatandaşların canını hiçe sayarak; ezin, yakın, taviz yok emirleri yağdırarak halka saldırdığı o kanlı kalkışma da hainlerin kaybetti. “dedi.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan’ da, biz gururla bu meydanlarda huzur içinde yaşayabiliyorsak o gün bu kahraman milletin sokaklarda göstermiş olduğu onurlu asaleten duruştan dolayı olduğunu söyledi.

Bahçelievler Mahallesi Veysel Karani Kuran kursu öğrencilerinin okuduğu ilahilerle devam etti.  

Alanda, Halk Eğitim Merkezi tarafından 15 Temmuz temalı Fotoğraf sergisi düzenlendi. Günün anısına ödüllü maraton koşusu yapıldı. Öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Midyat Belediyesi. Davetlilere çorba İkram ederken, ‘15 Temmuz Anı Defteri’ açıldı. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yarısını gösteren 00:13’te ise ilçedeki bütün camilerde sala okundu.