Mardin’in Midyat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez ve kırsal mahalle ayırımı yapmadan yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Merkez ve kırsal mahalle ayırımı yapmadan yol yapımını sürdüren ekipler son olarak Bağlar mahallesinde alternatif yol çalışmalarına başladı. Öğrenim aksamaması için mevcut yola alternatif yol açıldı.

Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu, Fatih Anadolu Liseleri’nde yaklaşık 2 bin öğrenci ve öğretmen, yararlanıyor. Önümüzdeki yıl ise Fen Lisesi ve Öğrenci yurdu hizmete girecek.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, yol yapımını çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Başkan yardımcısı Kutlu, söz verdiğimi gibi okular bölgesinde alternatif yol yaptıklarını söyledi.

Kutlu şöyle konuştu: “Söz verdiğimiz gibi yol çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ana yolda yapılacak yeni düzenleme ile eski yolu yeniden kullanılacak. Uçurum ve can güvenliği olmayan bir yol. Burayı alternatif olarak açıyoruz. Burası bittikten sonra karşı tarafı elektrik direkleri var onların yerlerini değiştirip güzel ve emniyetli geçilebilecek şekilde hizmete koyacağız.” Dedi.

Milli Eğitim Müdürü Altay, Belediye Başkanı Veysi Şahin'e ve yetkililere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, “Üç dört seneden beri bu yo sorunumuz vardı. Açık olan yol rakım biraz fazla yüksek, tek yönlü ve dardı. İki aracın geçmesi zordu, öğrencilerimiz sıkıntı yaşıyordu. Midyat Belediyesi hemen işi üslenerek el attı. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Seçim döneminde verdikleri sözleri biz söylemeden kendileri hatırlayarak hemen işi girişmişler. Hizmet belediyeciliği yapıyorlar. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz öğrencilerimiz, kendimiz ve memleketimiz adına.” Dedi.