Midyat'ta Dilenciler için koordinasyon toplantısı düzenlendi

Mardin’in Midyat İlçe Kaymakamlığı, kentte dilenciliğin önlenmesi ilgili müdürlüklerin katılım ile koordinasyon toplantısı düzenledi.

Midyat Kaymakamlık Makamında düzenlenmen toplantıda, dilencilerin, dilenci çocuklarının istismarı ve vatandaşların sorun yaşamaması için alınacak önlemler görüşüldü.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Devlet yaptığı nakdi ve ayni sosyal yardımlarla, dilencilikle mücadeleci ettiğini söyledi.

Tekin, çocuğunu dilenciliğe teşvik etmek sureti ile çocukların istismarına yönelik kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Bir kısım aileler özelikle yaşlı bayanlar, akli dengesi olmayan ve raporları olanlarında dilenmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Devlet olarak bu tür ailelere gereken destekler yapılıyor.  Çocukların dilenmesi ile alakalıda vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan gelen şikayetler ciddi anlamda takip ediyoruz. Bu anlamda çocuklarını dilendiren, ya da dilendirmeye teşvik eden ailelere verilen sosyal yardımları gözden geçireceğiz. Sosyal yardımın kapsamı onların ekonomik iyileştirme çabasıdır. Üstüne üstlük çocuklarını bu şekilde başkalarına avuç açar hale getirmesi sosyal manada bir kıyımdır. Bu konuda Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro, Belediye Zabıta Müdürlüğü önem vermelerini istiyorum.  Bizler gerekli tedbirleri alıyoruz ve alacağız. Gerekirse bu aileler ilave olarak sosyal manada desteklenecek. Bu çocuklara sahip çıkacağız. Ailelerin özellikle dilencilik faaliyetleri konusundaki yaklaşımlarını engelleyeceğiz, bunun başka çaresi yok.” Dedi.

Tekin, Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Midyat Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan üçlü istem ile gerekli değerlendirilmeler yapılıp çalışma yapılacağını kaydetti.

Midyat şehrini özelikle bu konuda biz kaderine terk edemeyiz diyen Tekin, Rutin kontrollereler Dilenen çocuklara yönelik SODES kapsamında proje yapacaklarını aktardı.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdür vekili Hasan Başar, İlçe Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammed Ata Nasıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili M. Selim Şahin, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Alaattin Bilgiç, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) Müdürü Abdulcelil Çelik, Kurum Sosyoloğu Gonca Çumralı Deniz, Kaymakamlık Yazı işleri şefi Abdullah Er katıldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem