Güneydoğulu Gazeteciler Gümüşhane ve Bayburt’ta

Mardinli Gazetecilerinde aralarında bulunduğu “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında, Gümüşhane ve Bayburt Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret ettiler.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin “Basın Elçileri Gönül Projesi” kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgemizden Mardin, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’tan bir gurup gazeteci Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili Doğu Karadeniz illerini kapsayan ziyaretlerinin ardından, Gümüşhane ve Bayburt’a geldi

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Güneydoğu Anadolu Bölgemizden gelen gazetecileri Bayramefendi Osmanlı Kahveci’sinde ağırladı.

Köprülü, Basın Elçileri Gönül Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgemizden gelen gazetecileri Gümüşhane’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Köprülü daha sonra gazetecileri Bayburt’ta uğurladı.

Bayburt’ta gelen gazeteciler, burada Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını ziyaret ettiler.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yaşar Yıldız’ın Bayburt basını hakkında bilgi yaptığı konuşmada, yerel basın sorunlarına da dikkat çekti. Yıldız, sorunların başkanlar konseyinde birçok kez dile getirildiğini ifade ederek, çözüm arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

Gazeteci grup adına konuşan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ise, yerel basının sorunlarının her yerde aynı şekilde olduğunu belirterek, çözüm önerilerinin artık bir sonuca bağlanması ve bunun yerel basına yansıması gerektiğini belirtti.

Bayburt’ta olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Çelik, Başkan Yıldız’a göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Çelik, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti merkezinin çok güzel bir mekân olduğunu belirterek, Bayburt basınına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyarete, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Yücekaya, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ve gazeteci gurubu katıldı.

Gazeteciler daha sonra Erzurum, Bingöl üzeri Diyarbakır’a gelerek bulundukları illere hareket ettiler.