Mardin’in Midyat İlçe Kaymakam Tekin Dundar; berber, fırın, market, ve pastanede alınan Kovid-19 tedbirlerini inceledi.

Esnaftan iş yerlerinde uyguladıkları Kovid-19 tedbirlerine ilişkin bilgi alan Dundar, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakam Dundar, esnaf ziyaretinde vatandaşlarla yaptığı sohbette, inşallah bu süreci beraber atlarız diyerek, “şu an durumumuz çok iyi. Hastalık şu anda kontrol altında ve hastanede yatan 19 hastamız var. Evlerde de 53 takip ettiğimiz hasta var. Bir buçuk ay önce 470 bulmuştu. Haritamız mas mavi. Çok dikkat etmemiz lazım. Bir kişi kalana kadar risk devam ediyor. Bunun tedbiri de, maskedir, mesafedir ve hijyendir başkada bir sihirli şeyi yoktur.” dedi.

Kurumlarımız, Belediyemiz, Polisimiz, jandarma, esnaf odamız, hep beraber bu hepimizin görevi olduğunu hatırlatan Kaymakam Dundar, “Her şeyden önce bu bir insani görevimizdir. İnşallah bu süreci hep birlikte aşarız. Tüm dünyanın muhatap olduğu imtihan vesilesi, umarız başarılı oluruz.”

Pandemiyle mücadelede bilinçli olmanın önemine işaret eden Dundar, Kovid-19'dan korunmak için temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Tekin Dundar’ a denetimleri sırasında Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Ünal, Esnaf Odası Başkanı Tacettin Avcı ile Zabıta Müdürü Ahmet Bayar eşlik etti.