Midyat'ta 30 Ağustos Coşkusu

Mardin’in Midyat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Hükümet Konağı'nda düzenlenen törene; Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Cumhuriyet Baş Savcısı Vekili Fatih Oğuzhan katıldı.

Midyat Hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk töreninin ardından Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, makamında kutlamaları kabul etti.

Kaymakam Tekin, kutlamaları kabulünde, şöyle konuştu: “Bu millet zamanı ve yeri geldiğinde hiçbir zaman görevini yapmaktan imtina etmez, Bugün bizi için bayram, bugün bizim için büyük bir mutluluk... Tarihte kazandığımız savaşları, mutluluklar ve zaferleri bize bir kısım düşünceler, mihraklar unutturmaya çalışsa da bizler unutmayacağız. Daha düne kadar toplumumuzun fazla bilmediği Kut’ül Amare Zaferi vardı. Dikkat edilirse artık toplumun her kesimi biliyor artık. Dost ülkeler sevindiği kadar, düşman ülkeleri bu zaferlerimizden bir o kadar rahatsız oluyor.  Varsın dostlarımız sevinsin, düşmanlarımız da üzülsün. 30 Ağustos Zafer Bayramı inşallah yüzlerce yıl bu coğrafyada bu ülkede zafer edasıyla bayramı olarak kutlanacaktı” şekkinde konuştu.

Daha sonra törenlerin yapılacağı Kuyumculara çarşısında devam etti. Burada günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan, Tank Teğmen İrfan Özçelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak ve yok etmek isteyen güçler tarafından yıllarca hazırlanan sinsi planların o gün için sonuncusu olan Sevr anlaşmasının yırtılıp aldığı bir zafer olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri daha sonra skeri birliklerin tören geçişinin ardından törenler sona erdi.  

Selahattin Erol  / Midyat Gündem