MARDİN - Mardin’ Midyat ilçesinde PTT sinde ilk kadın posta dağıtım görevlisi, her gün sokak sokak gezerek gelen gönderileri sahiplerine teslim ediyor.

Midyat PTT sinde 10 erkek 1 kadın posta dağıtıcısı görev yapıyor. Erkek ile birlikte görev yapan kadın posta dağıtım görevlisi Şeyma Ayhan (25), sokak sokak gezip, yaya olarak, postaları sahiplerine teslim ediyor.

Midyat PTT Müdürlüğü’nde 3 aydır görev yapan Şeyma Ayhan İşin elbette bir zorluğu olduğunu, ama önemli olarak severek işi yapmak olduğunu söyledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksekokulu Posta Hizmetleri Bölümü mezunu olduğunu kaydeden Şeyma Yüce Ayhan şöyle konuştu. "Gelen postaları önce mahallelere, sonra sokaklara göre ayırıyoruz. Her arkadaşımız da kendisine düşen sokaklardaki gönderileri alıp, bölgeye dağıtıma çıkılıyor. Ben işimi seviyorum. Ekmeğimi buradan kazanıyorum. Kadınların çok ilgisini çekiyorum. Bazen inanmıyorlar. Kadın posta dağıtıcımı olur diyorlar. Ama alıştıktan sonra çok memnun kalıyorlar. Sırtımda çanta ile dağıtım yapıyorum. Midyat halkı bana alıştı, bende de onlara alıştım. Artık beni tanıyorlar ve çok seviyorlar" diye konuştu. 

PTT Midyat Hükümet Şubesi Müdürü Adnan Acat ise, Vatandaşlara hizmet için PTT Şubesi olarak her türlü hizmeti sunduklarını belirtti.

Acat, “Genel Müdürlüğümüzün ciddi anlamda çalışmaları var. Vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin çabası içerisindeyiz. Bu anlamda kadın postacının ilçemizde görev yapması bizleri de çok mutlu etti.” Dedi.

Selahattin Erol / Midyat