Midyat'ta terör örgütü PKK'nın katlettiği 26 kişi anıldı

Mardin'in Midyat ilçesi Kayalıpınar Mahallesi'nde 25 yıl önce PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 26 kişi, düzenlenen program ve mevlit ile anıldı.

Anma töreni kapsamında, şehit düşen 26 vatandaş mezarları ziyaret edilerek Kuran’ı Kerim okundu, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından ölenlerin ruhuna, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik dualar edildi.

Müftü Bilik, bugün Batmanda 7 şehidin olduğunu ve şehitlerin şehadetini kabul etmesi için ayrıca dua etti.

Kayalıpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Ağırman,  gelen masiflere teşekkür ederek, devletin desteğini yanlarında hissettiklerini dile getirerek ölenleri rahmetle andıklarını söyledi.

Abdullah Akay’ ise 1993 yılında kız kardeşini, kaybettiğini ve aynı o günkü gibi acıyı çektiklerini ve unutmadıklarını söyledi. Akay, “Allah bu acıyı hiç kimseye göstermezsin. Tüm devletimizin başı sağ olsun, bayrağımız var olsun. Allah bu acıyı kimseye göstermezsin.” Diye konuştu.

Saldırıda annesini kaybeden Abdullah Akan’da bugün ki gibi 25 yıl önce terör olayında annesini kaybettiğini anımsatarak, "Annemi kaybetmenin üzüntüsünü yıllarca yaşadım. Henüz iki 2 yaşındaydım. Annemle birlikte bir yaşında kardeşim öldü. Amcam halam olmak üzere 26 kişiyi kaybettik. Bu vesileyle bugün yıl dönümünü dolayısıyla tüm şehit ve şehit yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kederli ailelerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Kurmay Albay Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı kalender Savaş Ünal, Dernekler Masası Müdürü Rıdvan Arslan, daire müdürleri, şehit yakınları ve köylüler katıldı.