Covid-19 koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışında ciddi anlamda düşüş yaşanmadığı Midyat'ta, bağışçılar kan kan vermek için sıraya girdi. İlk günde ilçede 50 ünite, ikinci günde 52 ünite kan toplandı. Kan verme işlemi ise bu akşam saat 16 kadar devam edeceği belirtililerken toplan sayının üç günde yaklaşık 160 olması bekleniyor.

Türk Kızılay, Türkiye'nin 81 ilinde merkezlerin yanı sıra gezici araçlarla kan bağışı almaya devam

“Her bir ünite kan, üç kişiye hayat verir”, “Yardım seven olmak kanımızda var” ve “Kan bağışı hayat kurtarır” sloganlarıyla hareket eden Türk Kızılay, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamak için çalışıyor.

Bağışçıların işini kolaylaştırmak için mobil kan toplama araçları da görev yapıyor.

Midyat’ta ilçenin en yoğun olduğu Anıt Park meydanında konuşlanan çadırda kan bağışı yapılıyor.

Kızılay yetkilileri, Gönüllü kan bağışçılarının önem taşıdığına dikkat çekti. Midyatlılar 3 gün boyunca kan bağışında bulundular. Doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan gurup vatandaşları muayene ettikten sonra sağlık sorunu olmayanlardan kan alıyor. Form dolduran sağlıklı kişilerden alınan bir ünite kan yaklaşık 480 gramdan oluşuyor ve hastanın bilgileri Kızılay Genel Merkezi Sistemine giriliyor.

Kan bağışçısı Hamdiye Beyaz, “tamamen yardım amaçlı kan bağışında bulunuyorum. Daha öncede kan verdim. Herkesi kan vermeye davet ediyorum. Bir kan bağışı 3 can kurtarır.” Dedi.

Kan vermek için geldiğini belirten Mehmet Ata Örenç, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Yılda bir defa yaşıma göre kan veriyorum kan bağışçısıyım.” Diye konuştu.

Abdulaziz Doğan ise, “Her mobil araç Midyat’ta gelişinde kan veriyorum. Gelenlerin eline sağlık, herkesi kan vermeye davet ediyorum. İnşallah verdiğimiz kan birine faydası dokunur” dedi.