Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birimi tarafından yürütülen “Neonatal Resüsitasyon 2019 Eğitim Programı” kapsamında Hastanelerin yoğun bakım ve acil servislerinde çalışan Doktor ve sağlık personellerine verilecek olan ve 3 gün sürecek olan eğitim başladı.


Diyarbakır, Mersin ve Ağrı’dan olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan eğitimciler, Merkez Artuklu ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda, 8 eğitimci, 2'nci basamakta çalışan 50 sağlık personeline eğitime başladı.


Eğitime İl Sağlık Müdürümüz Uzman Doktor Saffet Yavuz, Müdürlüğümüzün Başkanları, Başkan Yardımcıları da katılım sağlandığını söyledi.


Yavuz şöyle konuştu: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi, temel bir Neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir Neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da Neonatal Resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, neonatal bakım alma hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Eğitimi çok önemsiyoruz, bu tür eğitimlerimiz devam edecektir." dedi.


Daha sonra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Hidayet Bakaç ise, eğitimle ilgili kısa bir konuşma yaparak, Yenidoğan Bebeklerin neonatal bakımı sağlıklı bir şekilde almaları hayata daha sağlıklı bakmaları demektir diyerek bu tür eğitimlerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Amacımız önlenebilir bebek ölümlerini engelleyip daha kalifiye elemanlar yetiştirmek.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen eğitimcilere ve katılımcılara eğitimin başlangıcında teşekkür ederek sağlığın insan hayatında en önemli yerde olduğuna bir kez daha dikkat çektiler.