Askıda ekmek ile sizde katkıda bulunun!

Mardin’in Midyat ilçesinde bazı fırınlarda başlatılan 'askıda ekmek' uygulaması sayesinde ihtiyacı olanlar karnını doyuruyor.

İlçemizde yaşayan dar gelirlilere yardım adına duyarlı fırıncılar tarafından başlatılan 'askıda ekmek' kampanyası, yoksulların yüzünü güldürüyor.

"Bir Ekmek Çok şşey Demek" , "Sende Destek 0l !" İhtiyacı olan alsın...

Peygamberimiz Hazreti Muhammed SAV efendimiz, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir'  Allah rızası gözetilerek ekmek alarak askıda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilirsiniz. Midyat ilçemizde yeniden hayat bulun bu uygulama çeşitli zamanlarda yine gündeme geliyor.

Hayırseverlerin parasını verdiği ekmekler, 'askıda ekmek' bölümünde asılıyor. İhtiyacı olanlar da gelip o ekmekleri ücretsiz olarak alabiliyor. İhtiyaç sahibi birçok yoksulun karnını doyuran kampanya ile Midyat’ın bazı fırınlarında devam ediyor. 

Bu uygulamadan birçok ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığını söyleyen fırıncılar, Hayırseverler gelip istedikleri miktarda yardım yapıyorlar, daha sonra ne kadar ekmeğe tekabül ediyorsa o kadar ekmeği askıda bırakıyoruz. Çok yararlı bir uygulama.

Askıda ekmek projesin’ de sizde katkıda bulunmak için ne yapmalısınız?

Fırına gittiğinizde ekmek parası ödüyorsunuz ve hayır sahibi oluyorsunuz. İhtiyacınız kadar ekmek aldıktan sonra, sizde katkıda bulunmak istediğiniz kadarını bağışta bulunabiliyorsunuz.

Ekmekleri de satın alırken poşete bırakarak fırının önündeki tezgâha askıya veya fırıncıya bırakıyorsunuz. Gün içinde ihtiyacı olan bir kardeşimiz isi gelip "Askıda ekmek var mı?" diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden ihtiyacı kadar alabiliyor.

Selahattin Erol