Artuklu ilçe genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) salgınına karşı dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor. Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, salgın tehdidine karşı ilçe merkezinde 10 ayrı noktaya dezenfekte makinaları kuracaklarını söyledi.

Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Artuklu Belediyesi, Koronavirüs dezenfekte ekipleri ile ilçe genelinde mücadelesini sürdürüyor.

Salgın tehdidinin açıklandığı ilk andan itibaren ilçe genelinde özellikle de ilçe merkezinde Artuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili bütün birimlerin salgın tehdidine karşı teyakkuz halinde çalıştıklarını kaydeden Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Salgına karşı devam eden temizlik, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının yanında şimdi de ilçenin 10 ayrı noktasına kurularak vatandaşların kullanımına sunacakları dezenfekte makinalarıyla tedbirlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye'de Koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden itibaren Artuklu halkının sağlığını korumak için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Başkan Tutaşı, "Belediye olarak, bir yandan ilçe genelinde hijyen ve temizlik çalışmaları periyodik olarak sürdürüyoruz bir yandan da Artuklu Halkının evde kalması için çağrılarımızı ve denetimlerimizi sürdürüyoruz. Belediyemizdeki ilgili bütün birimler, temizlik ekiplerimiz, araç, ekipman ve personellerimizle salgına karşı ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Şimdi de ilçemizin 10 ayrı noktasında ve özellikle de semt pazarlarımızın kurulduğu insan yoğunluğunun görüldüğü noktalara el dezenfekte makinaları kuruyoruz. Vatandaşlarımızın kullanımına açık tutulacak olan bu makinelerle daha temiz ve daha hijyenik ellerle virüse karşı bir önlem daha almış oluyoruz" dedi.