Tutaşı, “Tarihe sahip çıkan bir anlayıştayız”

Artuklu Belediyesi ilçenin sorunlarına eğiliyor ve vatandaşların beklentilerini yerine getiriyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin her bölgesinde çalışmalarına hız veren Belediye, Eski Mardin’de de birimleriyle sahaya indi. Tarihi çeşmelerin yenilenmesi, gün yüzüne çıkarılması ve yeniden hayat bulması hedefiyle çalışmalar yapan Belediye, bu konuda ilk adımı Cevheriye Çeşmesi ile attı. 16 yıl önce Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın döneminde akıtılan çeşme yeniden dinmişti. Başkan Tutaşı’nın girişimleriyle çeşme yeniden suya kavuştu.

Sorunları yok ediyoruz

Konu hakkında bilgi veren Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Tarihimize sahip çıkıyoruz ve yeniden kazandırıyoruz” dedi. Tutaşı, “İlçemizin en iyi yerlere gelmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Birçok farklı mahallede hemşehrilerimizin isteklerini yerine getiriyor ve sorunları yok ediyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın isteklerini yerine getiriyoruz. Bunun yanı sıra tarihimize de sahip çıkıyoruz. Bu konuda Eski Mardin’de çalışmalara başladık” ifadesini kullandı.

Tarihi çeşmeler eskisi gibi akacak

Tarihi çeşmelerin yenilenmesi için de çaba verdiklerini aktaran Tutaşı, “Artuklu tarihi ile ön planda olan her yıl milyonlarca vatandaşın akın ettiği bir yer konumundadır. Biz ilçemizde tarihin her yönüyle canlanması için adımlar atmaktayız. Tarihi çeşmelerimizin yeniden akması ve restorasyonunu da önemli buluyoruz. Bu nedenle çalışmalara başladık. Eski Mardin’de yer alan Cevheriye Çeşmemizin yeniden suyla buluşmasını sağladık. Çeşmemizi 16 yıl öncesinde başkanlığımız döneminde suya kavuşturmuştuk. Fakat mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımızın müracaatıyla akmadığını tespit ettik. Hemen ekiplerimizi sevk ederek akmasını sağladık. Bu konuda çalı