TRT GAP Radyosu, Midyat’tı Tanıttı

TRT GAP Diyarbakır Radyosu Midyat ilçesini tanıttı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT GAP Diyarbakır Radyosu tarafından hazırlanan “Yöremizden” programı, Midyat’taydı.

Midyat’ın tarihi, kültür, sanat, haber, spor, eğitim, proje, yatırım ve ilçedeki çalışmalar anlatıldığı “Yöremizden” programı ilgiyle takip edildi.

Midyat Belediyesinin restore ettirdiği tarihi Midyat Evi’nden canlı yayınlanan programa konuk olarak, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, katıldı.

Baysal, dinleyicilere Midyat Belediyesinin devam eden ve yapılması planlanan projeleri üzerine genel değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, 2017-2018 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi programda, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi’de sağlık alanında yapılan çalışmaların yanında 2018 yılı hedeflerini dinleyicilere aktardı. 

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Tunç’ta, ilçenin başarılı sporcularıyla katılarak ilçede spor ve gençler için yapılan çalışmaları dinleyicilere sundu.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Müdürü Gülten Erol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Herdem İskenderoğlu, Kütüphane Müdürü Şehmus Tunç’ta kurumlarıyla ilgili çalışmaları ve projelerini anlatma fırsatı buldu.

Ayrıca ilçenin başarılı Sporcuları olan, Dağ Koşusu Türkiye Birincisi Musa İşler, Yeşil Kuşak Karate Türkiye 3. Suzan Alper, Okul Sporları Mardin İl 3. Necmiye Düz, Kahverengi Kuşak Karate Türkiye 2. Ramazan Kaplan, Mavi Kuşak Karate Türkiye 2. Ramazan Sofi’ninde katıldığı “Yöremizden” programında başarıları hakkında bilgi ve becerilerini dinleyicilere aktardı.

Ayrıca Müzik öğretmeni Özay Çalış’ın sesinden ülkemizin ve yöremizin sevilen türkülerini seslendirerek programa renk kattı. 

TRT Midyat Muhabiri Selahattin Erol’un Mardin Gündemiyle ilgili sıcak ve gelişen olayları sunduğu program yaklaşık 4 saat sürdü. Sosyal Medya’dan da görüntülü

TRT Radyo Prodüktörü ve Gap Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih Yılmaz yönettiği, Piruzhan Gezo Nurani, Doğan Akyıldız hazırladı.

Sunuculuğunu Midyat’tan Mustafa Yalın ile Diyarbakır’dan Tuba Bezirgan’ın yaptığı, programın Teknik yönetmen Uğur Ekmekçi’nin üstlendi. Teknik ekipte ise; Ergün Bulut, Semih Suat Sarı, Soner Emre, Tevfik Yavuz ve Ercan Yaşar yer aldı.

Program Ömerli ve Savur ilçelerinden de yayın gerçekleştirdi.