Midyat Belediyesi Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Veysi Şahin başkanlığında gerçekleşti.

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Konferans salonunda Meclis Toplantısı'nda, gündem maddeleri olan cadde sokak isim değişiklikleri ile çeşitli konuları görüşüldü.

Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ve Belediye Kültür Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Alptekin’in Ulucami Mahallesinde bulunan ve “1239. sokak” adının “Fethi Bilgiç Edebiyat Sokağı ” olması için teklif meclisin görüş ve oylarına sunuldu.

Verilen teklifte, “Milli Eğitim camiasının ağabeyi, uzun yıllar ilçemizde öğretmenlik ve idarecilik yapmış olan hemşerimiz, emekli ilkokul müdürü Fethi Bilgiç yakalandığı Korona virüs hastalığına yenik düşerek vefat etmiştir. Midyat İlçesinde sevilen ve sayılan, birçok öğrencinin yetişmesine katkı sunan, üst düzey çok sayıda öğrencisi olan Fethi Bilgiç’in vefatı Midyat halkını derinden üzmüştür. Bu nedenden dolayı; değerli eğitimci merhum Fethi Bilgiç adının yaşatılması amacıyla, İlçemiz Ulucami Mahallesinde bulunan ve Krokisi ekte sunulan ‘1239.sokak ‘’ adının “Fethi Bilgiç Edebiyat Sokağı ” olarak adlandırılması ile ilgili teklifi meclisin görüş ve oylarına sunuyorum.” Denildi.

Yapılan oylamada başkan dahil 32 kabul oyları ile kabul edilerek mecliste oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, göreve geldiği günden beri, Akçakaya, Işıklar ve Ulucami Mahallelerinde sokak ıslah çalımları, restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca kültürel ve sanatsal faaliyetlerini destekliyor. Bunun yanında tarihe mal oluş saygın şahsiyetlerin isimlerini sokak ve caddelere vererek unutulmamalarını sağlıyor.. 

Daha öncede Midyat Belediye Meclisi, ilçemize hizmet etmiş vefat etmiş, şehit ve çok değerli birçok değerli şahsiyetin isimleri verildi.  Bunlardan bazıları Avukat Talatoğuz Caddesi, İbrahim Şabo Kültür ve Sanat Sokağı, Şehit Uzman Onbaşı Fatih Akbulut Caddesi, Şehit İnşaat Mühendisi Mazlum Gözenoğlu Caddesi isimleri verildi.