Midyat Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "Sivil Toplum Kuruluşları Aktif Olsun" projesi kapsamında, Uçurtma Şenliği ve Piknik Organizasyonu düzenledi.

Mor Abrohom Manastırı alanında düzenlenen organizasyonda, Midyat Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından uçurtmalar dağıtıldı. Havanın rüzgârlı oluşu sebebiyle, çocuklar uçurtmaları doyasıya uçurma fırsatı buldu. Onlarca uçurtmanın gökyüzünü renklendirdiği şenlikte r uçurtma uçurmanın ve oyun oynamamın mutluluğunu yaşadılar. Bu arada aileler ayrıca piknik yaparak doyasıya eğlendi.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Servet Yücel Oğuz yaptığı konuşmada, derneğin ilçede zaman zaman bu ve buna benzer başarılı ve yararlı programlar düzenlemekte olduğunu söyledi. Oğuz, konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Midyat Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Vesile Aslan ise, dernek olarak, kadın haklarına, kadına şiddet, kadın cinayetlerine, kadın sorunlarına, engellilerin hak ve sorunlarına dikkate çekmek ve farkındalık yaratmak için Uçurtma ve Piknik Organizasyonu STK’lar adına düzenlediklerini söyledi.

Diba Gabriel isimli hanım’ da, yaptığı konuşmada, “umarım organizasyon kadın haklarına, engelli haklarına ve Midyat’ın gelişmesi için başlangıç olur.” Dedi.

Suzan Göze isim ev hanımda, bu tür etkinliklerin olması çok güzel olduğunu dile getirerek, devamın getirilmesini istedi. “Çocuklar ve kadınlar açısından bir değişiklik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.

Büşra Özdemir’de, “gayet güzeli ve eğlenceli bir program, bayanlar için iyi ve aktiviteyi artırıyor. Kadınların ve çocukların bu tür programlara ihtiyacı var.” Şeklinde konuştu.

Yapılan organizasyona, Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Sosyal Güvenlik (SGK) Müdürü Abdürrahim Güneş, Midyat Şoförler Odası Başkanı Mehmet Zeki Ayyıldız, Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Halil Polat ve çok sayıda davetli katıldı.

Midyat Gündem / Yusuf Erol