Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, şehir genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bu kapsamda Zabıta Daire Başkalığına bağlı ekipler, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan hemşehrilerimize getirilen sokağa çıkma sınırlamasına uymaları konusundaki denetimler yapılarak uyarılarda bulunuldu.

Vatandaşların bir arada bulunmaması amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki banklar kaldırıldı ve piknik masalarına şerit çekilerek piknik yapılmaması uyarısında bulunuldu. Ekipler, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla lokantalar, restorantlar, pastahaneler ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları yönünde denetimlerine devam ederken sadece paket ve gel-al servisi yapmaları yönünde uyarılar da bulundu. Berber, kuaför ve güzellik salonu/merkezleri olarak faaliyet gösteren işletmelerin kapalı kalması ile ilgili tebligat yapıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise, koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm ilçelerde, tarihi mekanlar, kamu kurumları, iş yerleri, toplu taşıma araçları, ticari taksiler, eczaneler, okullar, iş yerleri ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde dezenfektan çalışmalarına devam ediyor.