İlk Kez İki Hastaya Kornea Nakli Ameliyatı Yapıldı

Mardin Devlet Hastanesi’nde İlk Kez İki Hastaya Kornea Nakli Ameliyatı Yapıldı

Mardin Devlet Hastanemizin Göz Polikliniğine görmede azalma ve enfeksiyon şikayetiyle başvuran 74 yaşındaki Sadika Demir ve görmede azalma şikayeti ile başvuran 62 yaşındaki Fatih Kaya adlı hastalar, yapılan tetkiklerden sonra ameliyat edilmek üzere servise yatırıldılar.

Hastanemizin Göz Hastalıkları Uzmanları Dr. Oğuz Çelik ve Dr. Sevim Ayça Seyyar,  tarafından yapılan ameliyat ile Mardin Devlet Hastanesinde ilk kez bir hastaya kornea nakli yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son yıllarda sağlıkta büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin vatandaşlara daha kaliteli sunulduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

Yavuz şöyle konuştu: "Göreve başladığımızdan beri hastanelerimizin olanaklarını arttırmaya yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak en büyük amacımızdır. Bu doğrultuda beni hiç yalnız bırakmayan müdürlüğümüzün başkanlarına ve bu yükün en büyük sorumluluğunu sırtlayan hastane başhekimi ve başhekim yardımcıları ile görev yapan uzman doktorlarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hastanemizin imkanlarının artmasıyla daha önce yapılamayan nice tedavi ve ameliyatlarımız gerçekleşmektedir. İlk kez yapılmaya başlanan kornea nakli ameliyatında emeği geçen tüm uzman hekim, hemşire, teknisyen ve personellerimize teşekkür ediyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Yeniden daha sağlıklı görebilmenin mutluluğunu yaşayacak hastalar ise “Uzun yıllar sonra yeniden her şeyi tam ve net göreceğimiz için çok mutluyuz. Hastanemizdeki doktorlarımızdan Allah razı olsun. Bu ameliyatı kendi memleketimizde hiçbir sıkıntı yaşamadan olduğumuz için gururlu ve sevinçliyiz. Allah Devletimizin ve çalışanlarımızın yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandılar.