Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, haşere ve sineklerin üremesini engellemek için larva noktalarına yönelik şehir merkezinde sürdürdüğü çalışmaları tüm ilçelerde de başlattı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, yaz aylarının en büyük sorunlarından bir olan sinek ve haşere karşı merkez Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde 1 Mart itibari ile sürdürdüğü larva ilaçlama çalışamasın ilçelere yönelik başlattı. Çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışması ile sinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama yapılıyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için şimdiden çalışmalara başladıkları belirtti.

Haşere ve sinekle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları 1 Mart itibari ile şehir geneline yaydıklarını aktaran Yaman, “Çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışmalarıyla şehir merkezi ve tüm ilçelerde, Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama başlattı” dedi.

Vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için şimdiden önlemleri aldıklarını aktaran Yaman, “Her alanda olduğu gibi Sağlık İşleri Daire Başkanlığımızla da güzel işler yaptık. Haşere ile mücadeleden cenazelerin nakline, mezarlıkların düzenlenmesinden, sağlık taramasına ve örnek bir hayvan barınağına kadar birçok proje başarıyla yapıldı” diye ifade etti.