Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Görev yerleri değişen Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, savcı ve hakimlere Millet Bahçesi Sosyal Tesisinde veda yemeği düzenledi.

Düzenlenen yemekte konuşan Kaymakam Tekin Dundar, hepimiz bırakın görevlerde dünyada bile kalıcı olmadığımızı ve geçici olduğumuzu söyledi.

Kaymakam Dundar, şöyle konuştu: “Allah ne kadar nasip ettiyse burada hizmet ediyoruz. Ondan sonra ülkenin başka bir noktasında yine devletimizin milletimizin hizmet etme gayreti içerisinde oluyoruz. Bu anlamda bugün Başta Cumhuriyet Başsavcımız, Garnizon komutanımız, hakim, savcılarımız, müftümüz muhtelif zaman miktarınca bura hizmet ettiler. Allah onlardan razı olsun. Midyatlı hemşerilerim adına ben şükranlarımı sunuyorum. Gittikleri yerlerde de muvaffakiyetler diliyorum. Daha güzel başarılarla, daha güzel yerlerde inşallah hep birlikte çalışma hayatlarına şahitlik ederiz.” Dedi.

- Midyat, ilden idare edilemeyecek kadar büyük bir ilçe

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ise, yaklaşık iki yıldan beri Midyat’ta adli hizmetlerde bulunduklarını ifade ederek, “Bizler Midyat’ı çok sevdik. Midyat’ta dönemlik değil olarak değil nasipse ömürlük olarak hayatımızda bir yere geldik. İnşallah bundan sonrada sizler içinde fahri bir Midyatlı olaraktan üzerimize düşen adli veya bir vatandaşlık görevi anlamında ne düşerse yapmaya niyet ettik. Buradaki çalışma ekibinden gayet memnunduk, gayet güzel bir çalışma ekibi var. Midyat bir şans olarak görüyorum. Sayın kaymakamımızın güzle tecrübeleri var, keza Sayın Belediye başkanımızın da. İnşallah Midyat hak ettiği yerlere bir an önce tez zamanda kavuşur. Midyat’ta şunu gördük ki ilden idare edilemeyecek kadar büyük bir ilçe. Müstakil bir il haline inşallah tez zamanda kavuşur. Kadim bir şehir. Haklı olarak ’ta il olarak görürüz inşallah.” Diye konuştu.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, de görev yerleri değişenlere teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde başarılar diledi.  

Yapılan konuşmaların ardından, Kaymakam Dundar ve Başkan Şahin, tayinleri çıkanlara plaket verdi. Ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.