İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kopuz mesajında Cumhuriyetin ilanını Türk milletinin bağımsızlığa olan güçlü tutkusunun bir eseri olarak gördüğünü belirtti.

Türk milletinin önce Kurtuluş Savaşı ile ülkenin işgaline karşı çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığını vurgulayan Kopuz, şunları kaydetti:

"Bu mücadelede muzaffer olduktan sonra ise bir daha hak ve özgürlüklerini kimseye devretmemiştir. Kendi yolunu kendi çizen bir millet oluşunun nişanesi olarak da bu zaferi, egemenliğin millete ait olduğu bağımsız Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Daha sonra gerçekleştirilen atılımlar ile genç cumhuriyetin temelleri sağlamlaştırılmış, milli irade prensibinden, yaşanan darbelere rağmen vazgeçilmemiştir.

Yapılan son darbe girişimine ise bizzat millet gerekli cevabı vererek darbeler devrini sonsuza dek kapatmıştır. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyetinin temeli olan milli iradeyi sağlamlaştırmıştır. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını ve İstiklal Savaşımızın aziz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum."