Midyat Belediyesinden, vergilerde yeni bir yapılandırmanın TBMM’de kabul edildiğini anımsatılarak, borcu olan mükellefleri ve emlak vergisinin Kasım ayında ödenecek ikinci taksiti için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Midyat Belediyesi Yapılan açıklamada son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihi olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “7256 sayılı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin ilgili kanun hükmü kapsamında tüm borçların yapılandırılmasına 1 Aralık tarihi itibariyle başlandı. Peşin ödemelerde faiz indirimi, ayrıca taksitli ödeme imkanı sunan bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızı, Midyat Belediyesi'ne bekliyoruz. Belediyemize borcu olan ve ilgili kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın; 31 Aralık 2020 tarihine kadar Midyat Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Servisi veznelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.”

Ayrıca, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ‘ne eklenen Gelir Vergisi (GV), Kurumlar Vergisi (KV), Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları ve Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Ayrıca belediyelere olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırmaya dahil edildi.