Bakanlığımızca uygulanan “IPARD Ulusal Kırsal Ağ Projesi” kapsamında Ankara’da düzenlenecek olan ve Sayın Bakanımız ile AB üst düzey temsilcilerinin de katılımı öngörülen "Kırsal Kalkınma Kongresi ve UKAFEST” etkinliği çerçevesinde Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 05.02.2020 tarihinde hazırlık toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Bu toplantılar ile ilgili etkinlikte tanıtılmak üzere 3 adet iyi proje örneği belirlenmiştir.

Mardin İlinin kalkınmasında rol oynayan paydaş kurumların bir araya geldiği toplantıda güneş enerjisinden bal üretimine, tohum eleme tesislerinden un fabrikalarına varan geniş yelpazedeki yatırımlar tartışıldı. Yapılan toplantıda Mardin ilini temsil edecek projelerden biri TKDK’nın desteğiyle kurulan ve yatırımcısının bayan olduğu tekstil atölyesi olmasına karar verilmiştir. Bu konuda açıklama yapan TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü Uzmanlarından ve Ulusal Kırsal Ağ Mardin İl Temsilcisi Şahin IŞIKLAR “ Ankara’da ki festival bizim için çok önemli, İl Koordinatörlüğümüzün desteklediği tüm projeler İlimizi Ankara’da temsil edebilir. Ama ne yazık ki 3 örnek proje seçmek zorunda kaldık.

TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü olarak Ankara’da İlimizi temsil etmesi için bu 3 projeden, tekstil projemizi sunduk. Diğer seçilen projelerimiz halı ve telkâri üretimi yapan, bayanlar tarafından kurulmuş ve işletilen bir kooperatif ve birde kuruyemiş tesisi. Mart ayı içinde Ankara’da düzenlenecek olan festivalde Mardin ilimizin potansiyelini tüm Türkiye’ye göstermeyi umuyoruz.”