MARDİN (AA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi ile banka arasında imzalanan protokol kapsamında işçilere promosyon verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kent AŞ'de düzenlenen törende, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Yapı Kredi Bankası yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Süzen, törende yaptığı konuşmada, 8 Temmuz'da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir'in imzaladığı ek protokolle Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çalışanlara 2 bin lira seyyanen zam yapıldığını anımsattı.

Bu kapsamda en düşük işçi maaşının 7 bin 400 lira civarında olduğunu kaydeden Süzen, şöyle konuştu:

"Hizmet alımı personellerimiz ile alakalı bankalarımızla arkadaşlarımız ve sendikamız nezaretinde birlikte görüşmeler gerçekleştirildi. Bizim açımızdan güzel ve sevindirici bir tablo oldu. O toplantıda Valimizin ifade ettiği en düşük maaş kadar promosyon anlaşması yapacağız sözü vardı. Biz de o sözü gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız, bankalarımız ile görüşmeler gerçekleştirdiler. Şu anda 2 bin 228 personelimize promosyon ödenecek. Her bir personelimize defaten olmak üzere 7 bin 400 lira olacak şekilde Yapı Kredi Bankasıyla anlaştık. En yüksek teklifi Yapı Kredi Bankamız verdi. Onlara da herkesin huzurunda ayrıca teşekkür ediyorum."

Hizmet-İş Sendikası ile ellerinden geldiğince çalışanlara daha fazla katkı sunmaya gayret edeceklerini aktaran Süzen, şehrin her alanında alın teri döken personellere de teşekkür etti.

Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Eşref Cihan da Mardin Büyükşehir Belediyesinin işçilerin hak ve kazanımlarını yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.