Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Midyat Belediyesi koordinasyonunda Salon 3/B 463'de Midyat standını ziyaret ederek açılışına katıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, fuarda Midyat Belediyesi olarak yerlerini aldıklarını anlatarak, "Midyat bulunduğu tarihi, kültürel zenginlikleri, kozmopolit yapısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Mardin Midyat Çevresi (Tur Abdin) Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırların Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklendi. Midyat’ın EMİTT fuarında, Dinler Diller Kenti şehrimizin tarihi, turistik, kültürel, sanatsal, gastronomi ve folklorik değerlerini tanıtmak amacıyla bizler de yerimizi aldık. Midyat’ımızın tüm bu nadide değerlerini uluslararası platformlarda tanıtmak, markalaşması ve turizm ekonomisine büyük katkı sağlaması amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, başta olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Standımızda tarih, kültürel değerler, coğrafi işareti olan ürünlerimiz, yöresel değerlerimiz ve tarih, inanç, gastronomi, folklor değerlerimizi aktarma konusundaki çalışmalarımız hazır. Tüm hemşerilerimizi ve turizm yatırımcılarımızı standımıza bekliyoruz" dedi.

Bakan Ersoy'a, Belediye Başkanı Veysi Şahin, ‘Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ yazılı özel yapılmış tablo takdim etti.

Öte yandan Midyat standını, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kemer Belediye Başkan Necati Topaloğlu, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem’de, Midyat standımızı ziyaret ettiler.

EMİTT hakkında

Hyve Group tarafından organize edilen EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen fuar, Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor.

Detaylı bilgilere "www.emittistanbul.com" adresinden ulaşılabilen fuar 12 Şubat'a kadar devam edecek.