Mardin’in Midyat ilçesinde açılan çocuk kitapları fuarında yoğun ilgi yaşandı.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi işbirliğiyle, Midyat Aziz Önen Kız Anadolu Lise’ si Kapalı Spor Salonunda "Kumbaralar açılıyor, çocuklar kitaplarla buluşuyor" isimli kitap fuarı açıldı.

Kitap Fuar’ının açılışına, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve öğrenciler katıldı.

Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, açılışın ardından yaptığı açıklamada, Midyat belediyesinin ilkini organize ettiği ilk kitap fuarının ardından, Kaymakamlık ve Belediye ile ortaklaşa yeni bir kitap farının açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kaymakam Solmaz, “ özellikle öğrencilerimiz kitap okuma noktasındaki duyarlılıklarını artırmak, kitaplara ulaşmalarını kolaylaştırmak için bu tür organizasyonların devamını sağlamaya gayret edeceğiz. Buradaki maksadımız kitabın önemini vurgulamak, kitap ile olan diyaloğu ve ilişkileri artırmaktır. Geniş bir öğrenci profilimiz ve genç bir kitlemiz var. İlçemizde kitaplara olan ilgi had safhadadır. Bizde bundan faydalanmak istiyoruz. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde tekrarlanacaktır. Fuarımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı da herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de, kitap fuarına katılan çocuklara kitap hediye etti. Ayrıca okullara dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar satın alarak okullara dağıttı.

Akad yayıncılık tarafından organize edilen kitap fuarında 18 yayın evinin 4 bin 500 kitabı bulunuyor. İlçe merkezindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere, bir ay öncesinde kumbara dağıtıldı. Öğrenciler, bu sürenin sonunda biriktirdikleri harçlıklarla Aziz Önen Kız Anadolu Lise’ si Kapalı Spor Salonunda açılan kitap fuarlarına katıldılar. Öğrenciler, kitap stantlarını gezerek, beraberinde getirdikleri kumbaralarındaki paralarla beğendikleri kitabı satın aldı. Öğrencilerin bilinçlenmesinin amaçlandığı projede, okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Nasrettin Hoca Kostümü giyen oyuncunun bulunduğu fuarda çocuklar için çeşitli oyunlar da gerçekleştiriliyor.