Derik Devlet Hastanesi yeniliklerine ilkler katarak hizmet vermeye devam ediyor.  Hastane Başhekim Yardımcısı Dt. Süleyman Er, yıllardır diş tedavisini yaptırmayan, diş hekimi fobisi olan 32 yaşındaki Zeynep Tekiner adlı hastaya, genel aneztesi altında diş tedavisi ve kist tedavisini başarılı bir şekilde  uygulayarak hastayı sağlığına kavuşturdu.

Bazı hastaların diş hastalıkları sorunlarını, sağlıklarını tehdit edici bir noktaya gelse bile diş hekimine başvurmaktan çekindiklerini belirten Derik Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dt. Süleyman Er, alınacak bazı önlemler ile bu korkuyu aşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Dt. Süleyman Er; “Diş hekimi korkusu, psikolojik olarak, diş hekimine gitmekten korkma veya hoşlanmama ve kişinin kendi iç dünyasında oluşturduğu  korkuları içerir. Diş hekimi fobisi ise genelde yaşanan diş hekimi korkusundan farklı ve daha ciddi bir problemdir.  Sağlığımızla ilgili olan dişlerimize gerekli tedaviyi yaptırmaktan sakınmamız probleme çözüm getirmekten ziyade onu kaçınılmaz boyutlara sürükler. Diş hekimi korkusu diğer korkular gibi yanlış öğrenmeler üzerine dayanır ve tüm korkular gibi psikoterapi yaklaşımları ile tedavi edilebilir.
Genel anestezi veya sedasyon ile Diş Çekimi, Diş eti tedavisi , İmplant, Kemik grefti, Kemik Kisti gibi tedaviler cerrahi olarak uygulanmaktadır.” ifadelerini  kullandı.

Özlem Erol