Dünyanın farklı noktalarında yaşayan Mardinli vatandaşların, kültürel sosyal, tarihsel deneyimlerini aktaracak olan MerdinTV Youtube Kanalı, Mardinliler arasında heyecan yarattı. 


Mardin yöresine ait, türkü, söyleşi, değiş, atasözleri, haber, belgesel, spor gibi birçok konunun yer alacak. 


MerdinTV Youtube kanalı; Merdin TV’in temelini oluşturacak ve önümüzdeki süreçte geniş bir arşive sahip olarak uydudan yayın yapmayı hedefliyor. 
Merdin Youtube TV’ye zengin alt yapısını sahip olarak, Dünyanın farklı noktalarından, canlı yayın, sohbet, tartışma, akademik çalışmalar dünyaya tanıtılacak. Mardin Arapçası ve lehçesi ile yayın yapacak olan kanal, zaman zaman Türkçe’ de program yapılması öngörülüyor. 


Başta, Mardin, İzmir, Adana, Ankara, İstanbul, Lübnan, Suriye, Almanya, Hollanda, İsveç ve İsviçre’de yaşayan Mardinlilerin özlem gidermesi ve genç nesillere Mardin Arapçasını ve leheçesini kültürünü tanıtılması öngörülüyor.


Geniş bir yelpaze yayın yapacak olan ve aynı zamanda deneyimli kadrosu ile dünyanın farklı noktalarından yayın yapan MerdinTV Youtube Kanalı yayınlarına canlı ve banttan yayın yapıyor. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip olan Merdin Tv. Bağımsız olarak yayın hayatına devam edecek. 
MerdinTV Kanalının, Genel Yayın koordinatörü ve kurucu Dr. Bahaddin Budak, öncülüğünde yayın hayatına devam eden Merdin Tv. Kıssa sürede kurulmasına rağmen takipçi sayısıyla her geçen gün artıyor. 


Merdin Tv, Dr. Bahaeddin Budak’ın Perşembe akşamları, Saat 21:00 Canlı olarak yayınlanan Tenetvennes – (sohbet edelim)programı, Bedri Akbulut sunumuyla Pazar Akşamları Saat 21:00 Canlı olarak Tenğenni ğinnoyetne - Türkülerimizi söyleyelim yayın yapılırken, Hasan Yenigün - Tenet'allem dinne - dinimizi öğrenelim ve Dr. Bahaddin Budak Tenet'allem inselne -dilimizii Öğrenelim programları ile yayın hayatını sürdürüyor. Haber, kültür, sanat, gezi, aktüel ve röportaj çalışmaları değerlendiriliyor. 


Merakla izlenen Merdin Tv; MerdinTv YouTube Kanalı için tıklayın adresinden ulaşabilirsiniz. Kanala abone, yorum desteğinde bulunabilir ayrıca farklı düşünce ve öneri için desteğinde bulunabilirsiniz.

Selahattin Erol

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin

YouTube Kanalımıza Abone Olun Bizi Tekip Edin

facebook'ta bizi takip edebilirsiniz

twitter'da bizi takip edebilirsiniz