Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile düzenlenen etkinliklere katıldı.

Milli İrade Okulunda, Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Şehit Seyfettin Taş Ortaokulu tarafından hazırlanan Kutlama etkinlikler gerçekleştirildi.

Midyat Belediye Başkan yardımcılarından Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz ile Belediye Birim Müdürlerinden oluşan guruplar,  ilçede görev yapan öğretmenlere, Kovid-19 önlemleri kapsamında koruyucu "hijyen seti" ve karanfil dağıtımını gerçekleştirdiler. Okul öğretmen ve idarecilerinin talep ve sorunlarını dinlediler.

Yaklaşık 23 yıl öğretmenlik ve Milli Eğitim camiasında idarecilik yapan Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, yetiştirdiği öğrencilerin öğretmen olması, yaptığı ziyarette duygusal anlar yaşadı.

Öğretmenlerle sohbet eden Çelik, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu ve özlenmemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Ayrıca, etkinlikler kapsamında Midyat Kent Koseyi Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Erdem, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Baysal Çelik ve kadın üyelerinde bir gurup, öğretmenlere karanfil dağıtımını gerçekleştirdi. 

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de; Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımı yapıldı. Broşür dağtarak,  öğretmen ve öğrencileri biliçlendirdiler. Bunun yanındai 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, ğretmenlere karanfil dağıtıldı.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin