• Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Mahmut Demirtaş, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen etkinliklere katılarak açılış kurdelesini kesti. Vali Demirtaş, Kadınlara karanfil hediye ederek günlerini tebrik etti.    

Alanda stant açan MARMEK, Kadın ve Aile Hizmetleri İlçe Müdürlükleri, ÇATOM, Halk Eğitim Müdürlüğü, Olgunlaşma Enstitüsü, ADEM, STK, Türkiye Diyanet Vakfı ve kadın girişimciler olmak üzere 45 stanttı tek tek gezen Vali Demirtaş, kadınların el emeği göz nuru ile yapmış olduğu ürünleri inceledi, çalışmalar hakkında bilgi alarak başarılar diledi. 

Vali Demirtaş, alanda bulunan kadınlarla birlikte, resim sergisini gezerek Engelsiz Müzik Korosu’nun günün anlam ve önemine binaen düzenlemiş olduğu mini konseri dinledi.

Vali Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanlarına da karanfil hediye etti.

Kadınlara yönelik etkinlikler, Şanlıurfa gezisi ve “İyi ki Varsın Eren” sinema gösterimi ile devam edecek.