Bahçelievler Mahallesinde bulunan Midyat Belediyesi’ Kadın Gelişim Merkezi’nde başlayan seminer COVID-19 önlemleri ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı.

Sunuculuğunu Cemre Ergün’ün yaptığı seminer, Kent Konsey Kadın Meclisi Başkanı Berna Baysal Çelik’in konuşmasıyla sürdü. Ardından alanında uzman Avukat Büşra Karataş’ın  “Kadının Sosyal-İs Yaşamdaki Hakları” ve İlahiyatçı Hülya Bedir’in, “İslamiyet’te Kadını Yeri” konularında davetlilere seminer verildi.

Avukat Büşra Karadaş, konuşmasında Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren kadının siyasi ve toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, Batılı ülkelerin pek çoğundan önce ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini söyledi.

Karadaş, “1980’li yıllardan bu yana gerek uluslararası düzeyde gerek ülke içinde kadın hareketi güç kazanmış, kadın hakları konusunda toplumsal bilinç giderek artmıştır. Bu durumun sonucu olarak, 1990’lı yılların ikinci yarısından itibaren, ilgili ulusal mevzuat gözden geçirilmiş, çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak kadın-erkek eşitliğinin sağlanması yolunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir.” Dedi.

Ülkemiz bu ve buna benzer yapılan çalışmalar ile kadının sosyal ve aile yaşamdaki yerini, kadının çalışma hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile toplumda kadının güçlü bir rol halini alması için çalışmaya devam etmekte olduğunu kaydeden Karadaş, “Biz kadınlar değerimizin, toplumdaki gücümüzün farkında oldukça Çok daha büyük gelişmeler ile toplumdaki aktif rolümüzü devam ettirecek ve güçlendireceğiz.” Diye konuştu.

İlahiyatçı Hülya Bedir ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde İslam’da kadının önemi üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.