Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Koronavirüsü  (Covid-19) salgını ile ilgili hepimizin aklında “koronavirüs nedir”, “koronavirüsten nasıl korunur”, “koronavirüs semptomları nelerdir” , Koronavirüse yakalandım mı acaba” gibi bir çok soru işareti oluşmaktadır.

Bu gibi soruların vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaya başlanmasının ardından  “Koronavirüs Danışma Hattı” hizmete açıldı. 

Destek hattı 7/24 hizmet sunacaktır.

Bu danışma hattı sayesinde vatandaşların COVID-19 hastalığı, hastalıktan korunma yolları, korunmak amacıyla belirlenen 14 kural ile ilgili bilgilendirilmeleri de sağlayacaktır. Vatandaşların bu hastalık süresince karşılaştıkları sorunlar ile baş etme becerilerinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler de  gerçekleştirilecektir.

Koronavirüs  danışma hattı üzerinden hastalığın seyri ile ilgili bilgiler alabilirsiniz. Sizlerde görülen bulgular varsa bunları paylaşarak yapılabilecekler konusunda danışabilirsiniz. Bu numara üzerinden destek alarak gerekli görüldüğünde sağlık birimine yönlendirmeniz yapılmaktadır.

Aşağıdaki numarayı arayarak Koronavirus ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz:

Koronavirüs  Danışma Hattı: 0535 307 12 94