MARDİN (AA) - MAÜ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İl Göç İdaresi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde çalıştay gerçekleştirildi.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, çalıştayın açılışında, göç meselesinin dünyada toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel hayatın belirleyici faktörlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Özcoşar, gündelik hayatın her alanında hissedilebilir veya görünür hale gelen göçün günümüz toplumsal yapıların şekillenmesinde rol oynadığını belirtti.

Bu sorunun herkese dokunan bir boyutu olduğunu ifade eden Özcoşar, şöyle devam etti:

"Her birimiz ya yerini yurdunu terk etmek zorunda kalanlardan ya da yerimizi yurdumuzu gelenlerle paylaşanlardan biriyiz. Karşılaşmadaki rollerimiz farklı olsa da hepimizi aynı mahallede birlikte komşuyuz, aynı yolda birlikte yolcuyuz, aynı okulda birlikte öğrenciyiz veya eğitimciyiz. Birlikte yaşamımızı tehdit eden bu soruna karşı bireyler olarak her birimizin veya kurumların sahip olduğumuz imkanlar ve kapasitemiz kadar sorumluluğumuz var. Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bu sorumluluğun bir gereği olarak kuruldu ve kurulduğu günden itibaren göç alanında çeşitli faaliyetler yürütmektedir."