Mardin’in Midyat ilçe Belediyesi bünyesinde açılan Kadın ve Aile Merkezi (MİKAM) boş zamanını değerlendirmek, meslek ve çeşitli sanat dallarıyla uğraşmak isteyen kadınlarla dolup taşıyor.

Midyat Belediyesi bünyesinde, Midyat Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliği ile açılan ahşap boyama, filografi, seramik, amigurumi ve rölyef gibi çeşitli kurslar veriliyor. 100 kişi kapasite kursta şimdilik 60 kursiyer bu kurslardan yararlanıyor. Meslek öğrenen kadınlar, ürettikleri tasarımları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Midyat Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi Müdürü Sevinç Korkmaz, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in talimatı ve yakın takibi ile kıssa sürede tamamlanmış olup hizmete girdiğini söyledi.

Korkmaz şöyle konuştu: “Biz burada kadınlarımıza, genç kızlarımıza el sanatlarını öğretiyoruz. Bu el sanatlarından kendilerine yapabiliyorlar, satabiliyorlar, aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar. Burada verilen kurslarımız rölyef, flografi, ahşap boyama, kokulu taş, amigurumi bu tarz kurlarımız var. Bu kurslarımız sonucunda belgelerini alabiliyorlar. Bayanlarımız, genç kızlarımız aileleri ile çocukları ile gelebiliyorlar. Çok temiz, çok nezih bir ortam. Rahatlıkla çalışabiliyorlar. Yüz kişi kapasiteli kursumuza şuan 60 kayıtlı kursiyerimiz var, Sabah öğlen devam ediyor. Yaptıkları ürünleri sergileyebiliyorlar, satışını yapabiliyorlar, çok yoğun talep var çok ilgi var. Çünkü gerçekten el emeği herkes bu mesleği öğrenmek, bu çalışmaları öğrenmek istiyor. Özellikle flografi ve rölyef büyük ilgi görüyor.” Şeklinde konuştu.

Berivan Ölmez ise yaptığı açıklamada, “Yaptığımız ürünlerden tepsi yapıyoruz. Biz burada ahşap boyama işlemi yapıyoruz. Farklı aşamalardan geçiyor. Biz ahşabı ham hali ile alıyoruz. Ondan sonra farklı aşamaları var, önce astarı atılıyor son işlem olaraktan stampıl dediğimiz süslemelerini yapıyoruz. Ondan sonra kullanıma hazır hale getiriyoruz.” Diye konuştu.