AK Partili Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, belediye ait hizmet araçlarını 6 Haziran Cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavına (LGS) katılacak olan öğrencilere ulaşım desteği ve rehberlik desteği sağladı.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında yapılacak olan merkezi sınava girecek öğrencilere ve velilerine Midyat Belediyesi; Estel Dörtyol, Yıldız Kavşağı ve Midyat Dörtyol olarak belirlenen toplanma noktalarında sabah Saat: 08.00’den itibaren ulaşım ve rehberlik için destek verdi.

Belirlenen noktalarda ulaşım desteği alacak olan öğrencilere, refakatçisi ile birlikte ücretsiz olarak faydalandı. 

Başkan Şahin, “Öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Ayrıca Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, hafta sonu sınava girecek olan 8. sınıf öğrencilerine başarılar diledi.

Başkan Şahin, “06 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan liselere geçiş sistemi Sınavı (LGS)'ye katılacak olan, tüm adaylara en kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Girecekleri bu sınavla öğrencilerimiz hedefledikleri liselere girmeye inşallah hak kazanırlar. Bugüne kadar göstermiş oldukları başarılı çalışmalarının meyvesini bu sınavla alacaklar. İnşallah hayatları boyunca hep başarılı olup tüm engelleri aşmalardır.” dedi.

Polisler, "Öğrencinin yeni kimliği için polis ekipleri seferber oldu"

Ayrıca ilçe genelinde polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. LGS Sınavı'nın girecek öğrenci, kimliğini kaybedince yardıma polisler koştu. Öğrencinin yeni kimliği için polis ekipleri seferber oldu ve kaymakamlıkta yeni kimlik çıkartıldı.

Bunun yanında Midyat Belediye Baaşkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, sabah erken saatlerde zabıta ekipleri ile birlikte öğrencilere destek için Midyat Dörtyol kavşağında çalışmaları koordine ederek çalışmalrı takip etti.

Selahattin Erol