Midyat merkez Sanayi Mahallesi, Şehitlik Caddesinde bulunan Midyat Belediyesi İlkokulu'nda İGİAD tarafından; rahmetli Burak Karahan adına kütüphane kurulumu gerçekleştirildi.

Gönül Bağı Kütüphanesi'nin açılışına, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Genç İGİAD Başkanı Enes Alkan, Okul Müdürü Zeki Kaya, okul idaresi, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı, öğrenci ve velilerin katıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kütüphanenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu “özellikle İstanbul’dan kalkıp buraya gelen Genç İGİAD Başkanı kardeşimiz Enes değerli başkanına ve yönetim kurulu üyelerine şahısım ve ilçe halkım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah’ın izni ile bu tür etkinlikleri sadece ilçe merkezinde değil, kırsal kesimlerde de gerçekleştireceğiz. Biz Belediye olarak, İGİAD ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çok daha hayırlı ve güzel hizmetlere sebep olacağız.” Diye konuştu.

Başkan Veysi Şahin Genç İGİAD Başkanına ve üyelerine teşekkür edip, günün anısına teşekkür plaketi verdi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Polat’ta, Genç İGİAD'a teşekkür ederek, “Ben bu anlamda bize destek veren, tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.”

Genç İGİAD Başkanı Enes Alkan ise, “Bizler Genç İGİAD olarak İnşallah bismillah değip Gönül Bağı Kütüphaneleri için bu yola çıktık. Midyat ilçesinden başladık. Rabbim, inşallah böyle nice kütüphaneler açıp, gelecek nesillere fırsat eşitliği sağlamaktır. Buradaki amacımız yeni yetişecek gençlerimize hem okuma bilincini artırmak, hem de derneğimizin açılımı olan iş ahlakı ve girişimciliğe etkilemektir.” Dedi.

Açılışı gerçekleşen kütüphanenin ardından, okul önünde hatıra fotoğrafı çekildi.