• Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır.

Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde de ciddi mesafeler kat edilmiştir. Ülkemiz, kadın hakları alanında gerçekleştirilen reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir.

Yaşamın tüm alanlarında aktif bir şekilde rol alan kadınlarımızın; eğitimden, iş hayatına, sanattan, spora ve siyasete kadar toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırmaları, sorunlarını rahatlıkla dile getirebilmeleri, çözüm önerileriyle topluma yol gösterici olmaları ve öncü rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.

Kadınlarımıza yönelik önemli sorunumuz ise, insanlık onuruyla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet konusudur. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için insani bir görevdir. Yapılan yasal düzenlemeler, alınan adli tedbirler ve güvenlik önlemlerine rağmen devam eden kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın sorunlarının çözümüne ilişkin toplumda bir anlayış birliği geliştirmek için kız-erkek bütün çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren herhangi bir ayrımcılığa yer vermeyen bir bilinçle yetiştirilmesi önem arz etmektedir.

Bu anlamda; kadınlarımızın toplumsal alanda desteklenmesine yönelik projelerin, halk eğitim merkezlerindeki çalışmaların, iş ve meslek edindirme kurslarının, şiddete karşı farkındalık oluşturmak için verilen eğitimlerin, kadınlarımızın gücüne güç katacağına inanıyor, tüm proje ve yatırımlarımızda kadınlarımızın üretim sürecinde aktif bir şekilde yer almaları adına kadın girişimcilerimize öncelik veriyoruz.

Bu özel gün vesilesiyle; sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.