İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ve taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın hatırlatılmasının ardından Mardin’in Midyat’ta ticari taksiler takibe alınarak denetimler sıklaştırıldı.

 Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, ticari taksi şoförlerine, yolculara ve taksi duraklarına güvenli seyahat amaçlı bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipler, Mardin çevreyolu, Cumhuriyet Bulvarı üzerinde ticari taksilere yönelik trafik denetimi yaptı. Gerçekleşen denetimlerde trafik polisleri, ticari taksi şoförlerinin belgelerini ve emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol etti. Taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu broşürlerde şoförlere araç içerisinde yolcuların da görebileceği yere asılması için dağıtıldı.

Emniyet kemeri takılması,  Seyir halinde cep telefonu kullanımı, Kırmızı ışık ihlali, Yolcu indirme-bindirme kuralları, Alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımı, Trafik güvenliğini tehlikeye düşürme gibi kurallar taksi sürücülerine ve yolculara hatırlatıldı.

Denetimlerin süreceği kaydedildi.