Mardin’de 180 Yeni Park İçin Çalışmalar Başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde yaptığı çalışmalar ile beğeni topluyor. Mardin’in 1 yıl içinde değişimini en güzel şekilde sağlayan Büyükşehir Belediye, çocuk parkları ve nefes alınacak alanlar konusunda hassasiyet ile çalışıyor Bu bağlamda Büyükşehir Belediye, park çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2017 yılında 220 yeni parkı Mardin’e hediye eden Büyükşehir Belediye, piknik ve mesire alanları konusunda da tüm ilçelerde ciddi bir çalışma başlatmıştı. Sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Bu bağlamda 180 yeni park için proje çalışmalarına başlandı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, şehirde başlattıkları park hamlesine devam ettiklerini, kırsal mahallelere 180 yeni park için çalışmalarının başladığını söyledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaman, “Amacımız vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri alanların çoğalmasıdır. Devletimiz ve hükümetimizin bizlere Büyükşehir Belediye görevini tevdi etmesinin akabinde hemen çalışmalarımıza başladık. İlimizin eksikliklerini bilen bir yapıda harekete geçtik.  Mardin’de çocuklarımızı mutlu edecek çalışmaların daha önce yapılmadığına şahit olduk. Bu nedenle çocuklarımızın mutluluğunu daim kılmak için projelendirmelerimizi yaptık. Çalışmalarımızı il ve ilçe merkezlerinde sınırlı tutmadık. Kırsal mahallelerimizde de etkin bir çalışma gerçekleştirdik. 1 yıl içine rekor rakamları sığdırdık” dedi.

Biz belediyemizin tüm imkanlarının vatandaşlarımıza hizmet olarak dönmesini önemsediklerini kaydeden Yaman şöyle devam etti: “Parklar konusunda da bu hassasiyetimiz devam etti. Öncelikle geçtiğimiz yıl içinde 220 yeni parkı ilimize kazandırdık. Bunun yanında Kamor gibi önemli bir alanın yaşam alanı ve spor kompleksi olması için ilk kazmayı vurduk. Proje yakın zamanda bitiyor. İlçelerimizde de büyük park alanları için çalışmalar yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizi mutlu edecek oyun grupları ve parklar için 2018 yılında da etkin bir çalışma sağlayacağız. Bu noktada ilk olarak 180 yeni park için projelendirme çalışmalarımız başladı. Kısa sürede mahallelerimizde 180 parkı bitireceğiz.  Bu çalışmamızın akabinde rakamlar katlanarak artacak. Şimdiden hayırlı olsun”