MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen törenle 'Gaziler Günü' kutlandı.

Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Midyat İlçe Kaymakam Tekin Dündar, Gazilerimiz de şehitlik namzetti olan kişiler olduğunu söyledi.

Dündar, “Ancak Allah daha çok ömür nasip etmişti ve onu yaşıyordur ama gazilik unvanıyla onurlanmıştır. Vatanı uğruna, mukaddesatı uğrunda canını ortaya koymuştur. Ama henüz vaat edilen gün ecel de gelmeyince de tabi ki gazi olarak hayatını devem etmiştir. Bizim içinde kıymetli insanlardır. Bizim için fedakarlık yapan insanlardır. Allah onlardan razı olsun. Bu kadim topraklar bu kutsal topraklar tarih boyunca şehitliğe gaziliğe sahne olmuş ve halen olmaktadır. “ diye konuştu.

Tankçı Üsteğmen Aykut Yılmaz, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı.

Üsteğmen Yılmaz, “milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükranlarımızı iletmek milli görevimizdir.” Dedi.

Gaziler adına konuşma yapan Gazi İsmail Çetin ise, "Bizler Kore'de, Kıbrıs'ta düşmanla iç güvenlik harekâtında düşmanlarımızın kandırdığı vatan hainleri ile çarpıştık. Birbirimize inanarak, güvenerek el ele gönül vererek bir ve bütün olarak ebediyete kadar yaşayacak olan bu güzel vatan toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyetini kurduk. Hepimiz bu vatan uğruna başımız dik, anlımız açık yaşamak için inandığımız değerler için tekrar savaşmaya ve şehit olmaya hazırız." diye konuştu.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Belediye Başkan Vekili Şehmus İleri, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum örgütleri, Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Midyat Temsilciliği yardımcısı Hasan Akbulut, Mardin Güvenlik Korucuları Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Bedrettin Doğan ve gaziler katıldı.

Törenin ardından Kaymakam Tekin Dündar, gazileri makamında kabul ederek gazilerle sohbet etti.

Tankçı Üsteğmen Aykut Yılmaz, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı.

Midyat ilçesinde düzenlenen törenle 'Gaziler Günü' kutlandı.

Gaziler adına konuşma yapan Gazi İsmail Çetin

Törende, Gaziler adına Mehmet Emin Erkal kendi yazmış olduğunu şiiri okudu.