Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, yüklenici firmadan bilgi alarak hayırlı olması dileğinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından yol için kurban kesildi, dualar edildi ve iş makinaları ile ikinci etap bölünmüş yol çalışması başlatıldı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, yolun biran önce bitirilip halkın kullanımına açmayı planladıklarını söyledi.

Mevcut haliyle 17,7 kilometresi bölünmüş yol, 41,1 kilometrelik kesimi tek yol standardında hizmet veren Mardin-Midyat yolunun tamamen bölünmüş yol haline getirilmesi için 16 Haziran 2021'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından temeli atılarak başlatılmıştı.

Bu kapsamda üzerinde 23 kavşak bulunan 58,8 kilometre uzunluğunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı inşa edilecek yeni yol ile mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilerek Mardin ve Midyat arasında çok daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanması hedefleniyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü kontrolünde çalışmaların yürütüldüğü, zamandan ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak projede yolun yaklaşık 10 kilometresi Midyat – Şenköy bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştı.

Mardin-Midyat bölünmüş yolu ve çevre illerin yanı sıra komşu ülkeler dahil bölgede büyük bir değişime yol açacak.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı açıklamada, “Bölünmüş yolun tamamlanmasıyla Mardin ve çevre illerin yanı sıra komşu ülkeler dahil, bölgede büyük bir değişim olacaktır. Bölünmüş yolun yapımından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile emeği geçenlere şahsım ve Midyat halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, yolun biran önce bitirilip halkın kullanımına açmayı planladıklarını söyledi.