Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cebrail Aslan, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ile birlikte Midyat’ta geldi

Vali Demirtaş’ı ve beraberindekileri, Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik ve Belediye Birim müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Demirtaş, ilk önce; Ulu Cami Mahallesi'nde devam eden restorasyon, sokak sağlıklaştıma ve çalışmalarında incelemelerde bulundu. Ardından; Karayolları 93. Şubesi Bakım Şefliğinin Millet Bahçesi dönüştürülmesi projesi, Ulucami ve Işıklar Mahallelerinde yer alan otogar alanlarının, Katlı Otopark projesi, Yeni Mahallede bulunan Askeri Lojmanların Çok Amaçlı Kongre Merkezi ve çeşitli projeler kapsamında öngörülen alanlarda incelemede bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, incelmelerinin ardından yaptığı açıklamada Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin, planlamayı düşündüğü, hem de ilçede yaptığı yatırımları bizlere gösterdiğini söyledi.

Vali Demirtaş, “İnşallah, kısmet olsa en kısa zamanda birlikte Midyat’ın daha güzel olabilmesi için, daha yaşanılabilir bir kent olması için uğraşacağız. Şimdiden Midyatlıları tebrik ediyorum, Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Kaymakamımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.  

Vali Demirtaş, PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Fatih Yeniay’ın Gelinkaya Mahallesi’ndeki anıtında incelemelerde bulunduktan sonra Midyat’tan ayrıldı.