Bahçelievler Mahallesinde hizmete giren Yunus Ekipler Amirliği, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) yeni hizmet binası, tahsis edilen 2 araç ve 2 motosikletli tim için düzenlenen tören, dualarla ve kesilen kurbanlarla hizmete girdi.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, burada yaptığı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün yeni hizmet binası, ilçe Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılan araçların inşallah hizmete sokulmasının vesilesi ile bir araya geldiklerini söyledi.

Kaymakam Dundar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemiz çok şükür huzur ve emniyetin merkezi bu bölgede. İnşallah bu araçlarla ve kazandırılan tesislilerde bu emniyet ortamı daha da tahkim olacaktır. Burada özellikle motorize ekipler noktasında ve kaçakçılık ve organize noktasında yeni teşekküller oldu. Midyat’ın nasıl da büyüdüğünü, daha güvenli bir yer olduğunu işaretidir. Her geçen gün buraya gelen turist sayısı artmaktadır. Pandemi den dolayı her ne kadar dünyada haraketlilik azalsa da bölgemizde özellikle son baharla birlikte ciddi bir hareketlenme oldu. Buraya gelen vatandaşlarımız, gelen misafirlerimiz huzur ve güven ortamında bir vakit geçirsinler diye hem emniyet personelimiz hem de jandarma personelimiz gece gündüz çalışmaktadırlar. Fedakâr bir şekilde bunu konuda desteklenmesi araç konusunda takviye edilmesi, binan yönünden modernize edilmesi tabi ki önemli bir katkı oldu. Bu katkıların verilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, içişleri bakanımıza, emniyet genel müdürlüğümüze, sayın valimize belediye başkanımıza ve tüm emeği geçen herkese bir kez daha Midyatlı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Rabbim kaza bela vermesin. İlçemize memleketimize yönelik tuzak kurmaya çalışanları da hiçbir zaman fırsat vermesin.” Dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, “Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Ataş, İl Müdürümüz, İlçe Kaymakamımız ve şuanda mevcut bulunan ilçe emniyet müdürümüze şahsım ve Midyat halkı adına teşekkür ediyorum. Kendilerinin de bu konuda çok büyük destekleri ve katkıları oldu. Tekrar başata Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, çok değerli İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ya ve bütün çalışma arkadaşlarına, burada çalışan bütün polis kardeşlerime Allah’tan muvaffakıyetler diliyorum. Allah’a emanet oldun diyorum” dedi.  

İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı’da, daha sonra makamında yaptığı açıklamada, şöyel konuştu: “Midyat’ı gözetleyen 115 Kamera bulunuyor. Bunlar çok yüksek kapasiteli çok yüksek görüntü özelliğine sahip kameralar, gece-gündüz aktif olarak kullanılıyor. Kameraları tek tek izleyen arkadaşlarımız var. Bizde karargâh merkezi olarak kullanılarak tekten buradan izleyebiliyoruz.” Dedi.

Emniyet Müdürü Bostancı, yeni kurmuş olduğumuz Yunus Ekipler Amirliği ve KOM Gurup Amirliğine, ait araçların kazasız belasın işlerine devam etmeleri için bir kurban kesim töreni icra ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti: “İnşallah kaza bele gelmeden muvaffak bir şekilde arkadaşlar işlerine devam edecekler. Midyat halkı içinde güvenli ve asayişi tam bir şekilde hizmete devam ede caz. Midyat çok büyük bir ilçe en az il merkezi kadar yoğun bir potansiyele sahip. Çoğu il merkezide teşekkül oluşturulan ve çoğu ilçede olmayan Yunus Ekipler Amirliği ilçemizde 4 motosiklet ile birlikte kurmuş bulunuyoruz. Bu ilçenin büyüklüğü, yoğunluğu ve alanın genişliğinden dolayı şart olan bir şey idi. Bunu kurarak ilçenin güveliğini, asayişini daha iyi temin etmek yolunda çaba gösteriyoruz.” Diye konuştu.

Düzenlenen törene, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Başsavcı Burak Olgun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ve emniyet mensupları katıldı.

Daha sonra kesilen kurbanlık koç ve edilen duaların ardından yeni araçlar hizmete girdi.