Mardin’in Midyat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program kapsamında, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Başar, Muhtarlar Derneği adına çelenk konuldu.

Işıklar Mahalle Muhtarı Adnan Acar, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Program, muhtarların Kaymakam Ahmet Solmaz’ın ziyaretinin ardından, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in ilçedeki bir restoranda düzenlenen yemek programı ile devam etti.

Muhtarlar, koordinasyon ve köprü görevinin üstleniyor.

Burada konuşan Kaymakam Ahmet Solmaz, öncelikle Sayın belediye başkanımız başta olmak üzere burada emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirterek, şöyle konuştu. “Bu hizmetler birliktelik duygusu olmadan oluşabilecek işler değildir. Bu konuşmanın ardından bende Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın beni buraya görevlendirmiş olmalarının duyduğum gururu bir kat daha artmış oldu. İnşallah bende bu birlikteliğin içinde manevi desteğin ötesinde fiili olarak hizmet olarak yer almak istiyorum. Büyükşehir belediyesi olarak yeni bir sistem, yeni bir düzen Mardin’de devam ettiği için Kaymakamlıklarımızın muhtarlıklarda olduğu gibi koordinasyon ve köprü görevinin üslendiğinin farkındayım. Ve bunun gereği olarak muhtarlarımız olmak üzere şahsım ve makamımla her daim hizmetlerimizin takipçisi olup siyasi temsilciliklerimizle, belediye başkanımızla ilçe başkanımızla koordineli çalışıp Midyat ilçemizin en ücra köşesinden en merkezi yerine kadar olan bütün ihtiyaçlarımızı peyderpey çözmeye gayret edeceğiz. Hizmette vaat olduğu kadar sözü tutmak ta çok önemli, o yüzden burada yapılan çalışmaların gerçekçi çalışmalar olduğunu yaptığım incelmelerde, gezdiğim gezilerde sunulan vaatlerin teker teker zamanla imkânlar çerçevesinde yerine getirildiğini gördüm.” Diye konuştu.

Kaymakam Solmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü, kutlayarak konuşmasını sürdürdü.

Muhtarlar, mahalleli ile devlet arasında bir köprü vazifesi görüyor

Midyat Belediye Başkanı Veysi şahin ise, Birlik ve beraberlik içerisinde yaşanabilecek olası sorunları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak için her ay muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Şahin, “Bu toplantılarda mahalle sorunlarını ve tespitlerini çözüm önerilerini dinledik ve çözmeye çalıştık. Burada tespit edilen sorunlar programa alınarak birçoğu çözülmüş, çözülmeyenlerde bir program dahilinde inşallah ileriki zamanda çözülecektir. Ancak bugün 72 mahalle muhtarımızla bir araya gelmek istememizin sebebi 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyledir. Bu gün görevi sadece mühür basmak değildir. Mahallesindeki her soruna çözüm arayan mahalleli ile devlet arasında bir köprü vazifesi gören siz değerli mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum.” Dedi.

Başkan Şahin, daha sonra yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi katılımcılara bilgi vererek, “En son Spor Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede 1500 kişilik çok maçlı bir spor salonu ve yeni bir gençlik merkezi yapacağız. Bunun ihalesini haftaya yapıyoruz. Kapalı spor salonu içinde yer arayışı içeresindeyiz. Bakanlık yapacak oda 20 milyonluk bir yatırım ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Şahin, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış’ta muhtarlar gününü kutlayarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Muhtarlar’ da daha sonra yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Veysi Şahin’e yapılan hizmetlerden dolayı ve muhtarlar gününü kutladıkları için teşekkür ettiler.

Yeni Mahalle Muhtarı Muharrem Demirdağ, Belediye Başkanımız ve Sayın Kaymakamımız çok güzel bir konuşma yaptılar. Midyat hakkında genel görüşlerini söylediler. Hizmetler devam ediyor. Bizim Belediye Başkanımız