Midyat’ta, 2 yıl aradan sonra nihayet koronavirüs korkusu olmadan, kısıtlamasız, maskesiz, mesafesiz bir bayrama girdi.

Ramazan Bayramının ilk günü vatandaşlar bayram namazında camilere akın ederek, birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından aile mezarlıkları ziyaret edildi.

Farklı dinlerini ve kültürlerini barındıran Midyat; Müslüman'ı, Hristiyan'ı, Ezidi’ si ile Türk’ü, Kürt'ü ve Arap'ıyla birbiriyle kaynaşmanın ve bayramlaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyor.

Ortaçarşı mahallesinde bulunan Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen programda Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Garnizon Komutanı Albay Nuri Işık, Belediye Başkanı Veysi Şahin, katılımcılarla bayramlaştı.

Protokol üyeleri, Vatandaşlarla bayramlaşmanın ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Garnizon Komutanlığı’na geçerek polis, asker ve korucularının bayramını kutladı.

Kaymakam Solmaz ve beraberindekiler daha sonra, Devlet Hastanesi’ne geçti. Burada sağlık ekibi, hastane personeli ziyaret etti. Ayrıca hastanede yatan çocuk ve acil servislerindeki hasta ve hasta yakınlarının bayramını kutladılar.

Bayramlaşmaya ayrıca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Selahattin Erol / Midyat