Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında cumartesi günü saat 20.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte Midyat’ta cadde, sokak ve meydan boş kaldı. Normalde yoğunluğun yaşandığı Kuyumcular ve hazır giyimciler çarşısında vatandaşlar büyük oranda kısıtlamaya uyması sayesinde sakinlik gözlendi.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterdi.

En işlek caddeler sessiz sedasız bir manzara içindeyken polis kontrol noktalarındaki kısıtlı kontroller ile evlere tüp servis gibi hizmetleri yürütenler göze çarptı. Marketler gibi açık işletmelerde yoğunluk olmadığı ve vatandaşlarca maske kullanımına da özen gösterildiği görüldü. Kuruyemişçiler, manav ve bakkallar ise çeşitli hazırlıklar yaptığı kaydedildi Midyat Belediyesine bağlı ekiplerde, parke, temizlik görevlileri ile çalışmalarını sürdürdü.

Kuruyemişçi esnafı Ramazan Doğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla, kimsenin olmadığını ifade ederek, dolayısıyla hazırlık yaptıklarını söyledi. “Doğan, “Kilo kilo paketleme yapıyoruz. Müşteri olmadığı için fırsattan istifade ederek, kilo kilo poşetlere koyuyoruz. Yarın için hafta içi müşteri geldiği zaman hazır bulunduruyoruz hem de temiz kalıyor. Bu arada temizliğimizi yapıyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz.” Dedi.

Manavcı esnafı ise, Cüneyt Aytuğ’ ta, “Yıllardır manavcılık yapıyorum. Bugün hafta sonu kısıtlaması nedeni ile işiler kısıtlı, iş yok. Daha doğrusu kimse yok bizde bekliyoruz. Fazla iş olmasını ve ciro beklemiyoruz zaten azda olsa insanların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz aslında. İşte kimisi hastadır ihtiyaçları için girdirmeye çalışıyoruz burada.” Dedi.

Alışveriş için dışarı çıkan Faruk Aslan’da, bu hafta sonu pandemi nedeni ile hükümetin vermiş olduğu sokağa çıkma kararı nedeni ile yürüyerek en yakın esnafımıza geldik. Ev için böyle bitkisel ürünlere ihtiyaç vardı onları alıp eve getirmeyi amaçlı çıktık. Biraz sonra da eve gideceğiz inşallah. Sokağa çıkma yasağına da uymak zorundayız, uyuyoruz da” diye konuştu.

Evlere tüp servisi yapan Haşim Akbulut ise, gelen telefonlara bakıp millete hizmet için evlere tüp servisi yaptığını söyledi.