Bu kapsamda, "Trafikte her yıl daha iyiye" mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızı çizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam edildi.

Midyat Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, 11.00-14.00 saatleri arasında geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak, trafikte yaya önceliğine dikkati çekildi.

Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz etkinlik dolayısıyla yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığımızın son yıllarda trafik güvenliğini arttırma anlamında hem yayaların hem de sürücülerin trafik kazalarda meydana gelen olumsuzlukların minimize edilmesi için, Türkiye geneli uygulamalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaymakam Solmaz, “Bu yıl tekrardan okullarımızın açılmasıyla birlikte. Yayalar öncelik verilmesi hususunda bugün Türkiye genelinde yeni bir uygulama gerçekleştirildi. Bizler ülkemizin vatandaşının her birinin değerini bildiğimiz için. Maalesef kazalar bu noktada bizlerin canını çok acıtıyor. Bu konuda öncelik olarak alınması gereken en önemli önlem vatandaşımızın birbirine saygı göstermesidir. Yayalarda trafikte en öncelik verilmesi gereken kişiler yaya geçitlerinden özellikle vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, geçtiğinde sürücülerimizin ricamız onlara öncelik verilmesi hususudur. Tabii ki trafik kurallarında saygı karşılıklı olması gerekmektedir. İdare olarak devlet olarak her türlü önlem alınmasına rağmen birbirimize saygı göstermediğini zaman diliminde maalesef kazalar meydana geliyor. Bugün de güzel bir uygulama oldu. Okullarımızın açılmasıyla birlikte yeniden yaya önceliği konusunu Türkiye gündemine getirilmiş oldu. Bugün programın düzenlenmesinde demeği geçen ilçe emniyet müdürlüğümüze, ilçe jandarma komutanlığımıza, ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüze ve katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun.” Diye konuştu.

Melek Bilgiç isimli öğrenci ise, faydalı bir uygulama olduğunu dikkati çekerek, kazaların önlenmesinde, öğrencilerin ve yayalar için faydalı bir uygula olduğunu söyledi.

Burhan Tepe ise, Sürücülerin daha dikkati olmasını, hız sınırına dikkat etmelerini istedi.

Etkinlikte, Kaymakam Ahmet Solmaz, trafik polisi yeleği giydi, ana güzergâh üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi, kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyadı. Sürücü, yayalara broşür ve bilgilendirmede bulundu.

Farkındalık etkinliğine, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ile kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.