Buna göre, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ bu uygulamanın dışında bırakılırken, geri kalan diğer illerde uygulama devam edecek.

Ayrıca seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı toplam 16 büyükşehirde 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerindeki 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü Genelgesi uyarınca, Çin'in Vuhan Kenti'nden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs salgınından ülkemizi ve vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan tedbirlere ilave olarak; İlimiz sınırlarından kara ve hava yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24:00’ a kadar 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilen tedbirler neticesinde;

Büyükşehir statüsündeki ilimiz Mardin için; İlimiz sınırlarından kara ve hava yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkış kısıtlamaları 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

24 büyük il arasında bulunan 9 ilde seyahat kısıtlaması kalktıktan sonra, kısıtlamanın devam ettiği iller şöyle; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru linkine tıklayarak devam edin. Buradaki formu eksiksiz doldurun. Başvurunuz Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.