2007 yılında kurulan  ve Sosyal Bilimler teması ile başarılı çalışmalara imza atan  Mardin Artuklu Üniversitesi kısa süre önce  bu sosyal bilimler  odağının yanına ‘5T’(Tıp, Turizm, Tasarım, Tarım, Ticaret) olarak özetlenen vizyonu ile devam etme kararı almıştı.

Bu vizyon içerisinden tıp ile ilgili olan odak noktasına ‘Tıp Fakültesi’ kurulum kararının müjdesi  ile hız vermeye başladıklarını ve ‘Tıp Fakültesi’ ile birlikte, Mardin’in kendi coğrafyasında sağlık turizmi ve sağlık personeli yetiştirme konularında önemli bir merkez haline gelineceğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, verilen karar ilanının akabinde bir mesaj yayınladı.

Özcoşar mesajında;

Mardin halkının büyük bir heyecanla beklediği ve ilimiz için artık bir zaruret haline gelmiş olan Tıp Fakültesi için beklediğimiz müjdeyi aldık. 1 Mayıs 2021 tarih ve 31471 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan kararla üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararı resmen onaylanmıştır.

Üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararını veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’a ve YÖK Genel Kuruluna, Süreç boyunca büyük bir çaba gösteren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’a, Şehrimizin kıymetli siyasetçilerine ve belediye başkanlarına, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara, Çabalarıyla sürece büyük katkı veren Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Mardin'deki yerel basın kuruluşlarına, Tıp Fakültesi için gerekli çalışmaları büyük bir gayret ve titizlikle hazırlayan çalışma arkadaşlarıma ve elbette desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Mardinli hemşerilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” ifadelerine yer verdi.